Залежно від завдання, мікрохвильова піч повинна працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт.. Більшість сучасних моделей мають потужність від 700 до 1000 Вт.
У середньому НВЧ споживають 1000-1500 Вт, чи 1-1,5 кВт. Виробник вказує номінальну та робочу потужність – остання зазвичай у два рази менше.
У разі автор статті рекомендує вибирати модель, що вбудовується. Габарити та потужність. Обов'язково потрібно враховувати обидва ці параметри. Для простих мікрохвильова піч об'ємом в 20 л найбільш оптимальна потужність – 700-800 Вт, для моделей в 15 л – 550 Вт, мікрохвильова піч на 30 л – мінімум 1100 Вт.
6 факторів, які потрібно знати перед покупкою мікрохвильовий печі
- Мікрохвилі – безпечні чи шкідливі?
- Фактор перший – вартість
- Фактор другий – об'єм робочої камери
- Чинник третій – потужність
- Фактор четвертий – матеріал внутрішнього покриття
- Чинник п'ятий – тип управління
- Чинник шостий і найголовніший – функціонал