Вживання сирої гречки, замоченої у воді, або паростків гречки стимулює роботу підшлункової залози, поліпшує функцію печінки та виділення жовчі. Причиною цього є факт, що гречка містить багато лецитину, заліза, кальцію, цинку, вітаміну B тощо.
Шкода гречки Як і будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока, як і в рису, вівсянки та пшона, – близько 310 ккал! Тому гречкою краще не захоплюватися людям із високим тиском, тим, хто має зайву вагу та страждає на цукровий діабет.
Крім того, харчові волокна гречаної крупи перетравлюються довго, що не тільки зменшує обсяг вуглеводів, які всмоктуються, а й притупляє відчуття голоду. Усе це допомагає утримувати діабетикам вагу в нормі. Регулярне вживання гречки знижує ризик утворення в жовчному міхурі каменів.