Правильний колір тунця – колір яловичої печінки, багряно-червоний, дуже насичений: м'ясо тунця відрізняється дуже високим вмістом заліза.02-Jun-2016
Тунець
- Найголовніша ознака – колір м'яса. …
- Понюхайте рибу. …
- Черево риби повинно бути жовтого кольору. …
- Луска риби повинна бути блискуча, а не вкрита тьмяною слизовою плівкою.
- Плавці риби не повинні бути злиплими або пошкодженими. …
- Якщо ви купуєте філе тунця, то уважно розгляньте його.
Звичайний тунець або синій (також синьоперий, блакитний, блакитноперий, червоний) тунець (лат. Thunnus thynnus) – вид променеперих риб сімейства скумбрієвих. Це найбільший представник свого роду, максимальна зареєстрована довжина становить 4,6 м-коду, а маса 684 кг.
При обробці тунцям'ясо вступає в хімічний процес з киснем і змінює колірближче до коричневого. Майже весь тунець ввезений до Росії підфарбовується пишними барвниками для надання йому первісного кольори.