Як приготувати абсент у домашніх умовах: крок за кроком рецепт

Немає коментарів

Абсент – це алкогольний напій, отриманий шляхом багаторазової дистиляції спирту з використанням різних трав, включно з грицицькими сумками, анісом, фенхелем та іншими. Він має зеленуватий відтінок і характерний аромат, який робить його унікальним і неповторним.

Хочете спробувати абсент, але не хочете купувати його в магазині? Не біда! У цій статті ми розповімо вам, як зробити абсент самому в домашніх умовах. Саморобний абсент має свої переваги: ви можете експериментувати з інгредієнтами і створювати свій унікальний смак.

Перед тим, як приступити до приготування абсенту, потрібно знати кілька важливих моментів. По-перше, для отримання абсенту потрібен спирт високої міцності, зазвичай це 70-90%. По-друге, необхідні спеціальні трав’яні суміші, які надають абсенту його характерного смаку й аромату. І, нарешті, важливо пам’ятати, що абсент є алкогольним напоєм, тому його вживання має бути розумним і відповідальним.

Як зробити абсент самому
Інгредієнти Кількість Процес
Аніс 30 г 1. Помістіть аніс у скляну банку.
Фенхель 20 г 2. Додайте фенхель у банку з анісом.
Петрушка 10 г 3. Покладіть петрушку разом з іншими інгредієнтами.
Листя грициків звичайних 5 г 4. Додайте листя грициків у банку.
М’ята 5 г 5. Покладіть м’яту разом з іншими інгредієнтами.
Ангеліка 5 г 6. Додайте ангеліку в банку.
Цедра апельсина 5 г 7. Покладіть цедру апельсина разом з іншими інгредієнтами.
Цедра лимона 5 г 8. Додайте цедру лимона в банку.
Цедра зеленого апельсина 5 г 9. Покладіть цедру зеленого апельсина разом з іншими інгредієнтами.
Цедра трав’яного апельсина 5 г 10. Додайте цедру трав’яного апельсина в банку.
Цедра мандарина 5 г 11. Покладіть цедру мандарина разом з іншими інгредієнтами.
Цедра грейпфрута 5 г 12. Додайте цедру грейпфрута в банку.
Цедра лайма 5 г 13. Покладіть цедру лайма разом з іншими інгредієнтами.
Цедра липи 5 г 14. Додайте цедру липи в банку.
Абсент 1 л 15. Залийте всі інгредієнти абсентом.
Цукор 200 г 16. Додайте цукор у банку.
Вода 1 л 17. Закрийте банку і залиште на 3 дні.
Фільтр 18. Просіть абсент через фільтр.
Пляшка 19. Розливайте абсент у пляшки.

Як робиться справжній абсент?

Суміш подрібнених трав зволожуємо водою (невеликою кількістю), даємо воді вбратися. Додаємо літр спирту (95%) і замочуємо протягом трьох днів. Далі розбавимо 830 мілілітрами води і залишаємо ще на добу. Наступний етап – перегонка, яка дасть 1,2 літра абсенту міцністю до 70%.

Чи можна пити абсент у чистому вигляді?

Існує кілька способів подачі абсенту. Перший спосіб ми вже згадали – це вживання абсенту як аперитиву в чистому вигляді. Слід зазначити, що неодмінними умовами цього варіанту є обов’язкове охолодження напою та його невелика кількість – не більше тридцяти грамів на людину.

Чому абсент п’ють із цукром?

На келих з абсентом ставлять спеціальну ложечку з різьбленими отворами (вона так і називається – ложка для абсенту). На ложечку кладуть шматочок цукру і проливають крізь нього крижану воду, поки абсент не стане каламутним. Вважається, що холодна вода змушує випадати в осад ефірні олії і випити абсент стає простіше.

Пов'язані записи