Випікати бісквіт у розігрітій до 170-180 градусів духовці близько 35-40 хвилин (якщо форма меншого діаметра – хвилин 30). Перші 20 хвилин випічки духовку не відчиняти! Готовність бісквіту перевірити лучинкою (або сірником) – вона повинна залишитися сухою при проколюванні готової випічки.
При якій температурі випікати бісквіт? Якщо випікати традиційним способом у духовці, то для товстого бісквіту це 180 °С, для тонкого – 200 °С.
Найоптимальніша температура випікання бісквіту 160-180С. При цій температурі процеси відбуватимуться рівномірно, бісквіт не підніматиметься «гіркою» або «вибухати». За такої температури випікання бісквіт виходить більш рівним та пишним.
В електричній духовці середня час випікання середнього бісквіту в кільці становить 35-60 хвилин, тобто класичний бісквіт випікаємо 30-45 хвилин, а бісквіти з складнішим складом від 45 хвилин до 1 години. Бісквіти на деку займатиме менше часу – близько 20 хвилин.