Найчастіше спостерігається дефіцит вітаміну В12 і D, а також йоду, тому необхідно ретельно продумати, звідки організм їх отримуватиме. Веганам також необхідно звернути увагу на вживання достатньої кількості кальцію, селену, омега-3 жирних кислот і вітаміну А.
Вітамін D можна отримувати і з продуктів харчування. Найкраще джерело – печінка тріски. Також вітаміном D багаті лосось, риба-меч, збагачене молоко, апельсиновий сік, йогурт, консервовані сардини в олії, яєчні жовтки та збагачені злаки.
Таблиця 1. Продукти з високим вмістом вітаміну D (Д3 і Д2)
Назва продукту | Вміст вітаміну D у 100 г | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Гриби лисички | 5.3 мкг | 53% |
Гриб сморчок | 5.1 мкг | 51% |
Яєчний порошок | 5 мкг | 50% |
Окунь річковий | 3 мкг | 30% |
•Oct 29, 2563 BE