Беріть той, де какао не менше 60%. Темний шоколад містить від 40% до 55% тертого какао. Олії з какао бобів у ньому не менше 20%, і цукру більше, ніж у гіркому. У молочному шоколаді масова частка сухого залишку какао не може бути меншою за 25%, сухого молока – до 20%.Jul 17, 2019
Як це робиться розберемо з прикладу. Значення 70% на шоколаді показує загальний вміст інгредієнтів з какао бобів. Наприклад, 100 г 70% шоколаду може містити 30 г цукру (30%), 60 г какао-пасти (60%) та 10 г какао-олії (10%). Зміст какао-олії (% жиру) зазвичай уточнюється на упаковці конкретного шоколаду.
Який шоколад вважається гірким? В теперішньому гіркому шоколаді із 100% продукту має бути не менше: 55% какао (загального сухого залишку какао-продуктів), 33% какао-олії.
Тільки в цьому випадку на етикетці можна вказати гіркий. Згідно з дослідженнями, у гіркому шоколаді зі змістом какао 75% і більше сконцентровані всі корисні для людини властивості цього продукту.