Найкращим вважається крупнолистовий чай. Листя чаю зберігають цілими, їх тільки скручують і висушують. Завдяки цьому в них залишається більше корисних речовин, а напій набуває глибокого смаку.
Білий чай дає світлий жовтуватий настій із ніжним ароматом. Він вважається найкориснішим чаєм для організму, що має максимальні цілющі властивості.
Крупнолистовий – найдорожчий. Його роблять з цілісного молодого листя або типсів – нирок, що не розпустилися. Крупнолистовий чай відрізняється м'яким і яскравим смаком, він добре зберігає аромат, але заварювати його доводиться довго: щоб скручене і висушене листя повністю розкрилося, може знадобитися не одна заварка.
зовнішній вигляд чаїнок – гарний чай прекрасний: листя цілі, одного розміру та без пилу; колір чаїнок – має бути однорідним; аромат чаю – навіть не заварена китайська чай пахне з пакета на всю кімнату. Обмовимося на рахунок зеленого чаю та світлого улуна – їх запах не такий яскравий.