Щоб печериці не темніли і залишалися сіро-білого кольору, додайте за смаком сіль та 20 г лимонної кислоти. Можна покласти пару горошин чорного запашного перцю та лавровий лист. Покладіть у каструлю підготовлені гриби, вони повинні бути повністю занурені у воду і доведіть їх до кипіння.
Що зробити, щоб печериці не потемніли?
Як зберегти світлий відтінок печериць Починаючи приготування грибів, помийте їх у воді з додаванням лимонного соку. Сік можна додати і в процесі смаження грибів, але потрібно знати, що такий трюк вплине на смак грибів. При цьому печериці не темнітимуть, зможуть зберегти свою природну білизну.
Що зробити, щоб гриби не темніли?
Гриби не стануть темними, якщо варити їх у кислому середовищі. Іншими словами, в каструлю, де готуються печериці, слід додати трохи лимонної кислоти або лимонного соку. Переборщувати не варто, інакше страва набуде абсолютно зайвого для неї кислого смаку. Досить п'яти грамів лимонки.