На складах роздрібних магазинів, супермаркетів сухофрукти зберігають у менших об’ємах у поліетиленових прозорих пачках, скляних і пластикових банках, у яких краще видно зовнішній стан продукції, її придатність для реалізації.
Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони мають перебувати в сухому і досить прохолодному приміщенні. Найкраще для зберігання фруктів і ягід підійде комора або горище. Тільки за таких умов сушені продукти збережуть усі свої корисні властивості на довгий час.
Зберігати в целофанових (не поліетиленових!) або паперових пакетах без усякого побоювання можна фініки та інжир, але не чорнослив і курагу – для цих сухофруктів найкраще підійдуть вакуумні контейнери із пластику. Інжир, фініки люблять паперову упаковку.
– термін зберігання сухофруктів у вакуумному пакуванні може сягати кількох років (тоді як у звичайній скляній банці з повітрям допускається зберігання терміном не більше 1 року). Щоб запаковувати сухофрукти у вакуум, достатньо мати вдома простий побутовий прилад – вакуумний пакувальник.