Під кришкою значно простіше посмажити картоплю дійсно смачно, не пересушивши і не перетворивши її на парено-варену. Спробуйте! Очищаємо картоплю, споліскуємо її під проточною водою і не кладемо її в каструльку з водою, а обсушуємо паперовими рушниками.Oct 23, 2008
Чи потрібно закривати кришкою картоплю?
Зміст:
- 1 Чи потрібно закривати кришкою картоплю?
- 2 Коли Солити смажену картоплю на початку чи наприкінці?
- 3 Як часто треба заважати картоплю під час смаження?
- 4 У чому різниця смажити з чи кришкою?
- 5 Чи можна варити картоплю із відкритою кришкою?
- 6 Навіщо закривати сковороду кришкою?
- 7 Як правильно солити картоплю при варінні?
Насправді під кришкою картопля пропарюється, розвалюється і стає на вигляд вареною. Закрити кришку можна тільки в кінці приготування, щоб не залишилося погано просмажених ділянок. Щоб смажена картопля приготувалася смачною, потрібно дотриматися ще кількох правил.
Коли Солити смажену картоплю на початку чи наприкінці?
Смажений картопля потрібна солити в самому кінці смаження.
Як часто треба заважати картоплю під час смаження?
Не варто занадто часто заважати картоплю: в ідеалі за весь час смаження її потрібно перемішати лише 3—4 рази. Смажити картоплю потрібно на помірному вогні. Солити смажену картоплю потрібно за 3-5 хвилин до готовності.
У чому різниця смажити з чи кришкою?
Обсмажування м'яса, птиці та риби до скоринки. Якщо накрити сковороду кришкою, Корочка розм'якшиться, а продукт пустить сік. Цього ми допустити не можемо. Тому якщо продукт неможливо прожарити на сковороді повністю, краще довести його до готовності в духовці – так і скоринка буде на місці, і соки не втечуть.
Чи можна варити картоплю із відкритою кришкою?
Довести до кипіння картоплю потрібно на сильному вогні під закритою кришкою. Потім потрібно зменшити полум'я і відкрити кришку. Якщо є спеціальний отвір, то можна, можливо не знімати кришку. Якщо варити картопля без кришки, вода швидко википить, картопля сильно розвариться і втратить частину корисних вітамінів.
Навіщо закривати сковороду кришкою?
Кришка захищає продукт від впливу кисню і як наслідок, не потрібного займання, при якому може утворитися горіла скоринка.
Як правильно солити картоплю при варінні?
Очищений варений картопля Якщо покласти сіль у холодну воду разом з картоплеюто сіль погано розчиниться, до того ж і картопля може розваритися. Тому варений очищену картоплю потрібно солити через 5-7 хвилин після того, як закипить вода.