Класична черговість подачі страв: салати -> закуски -> супи -> основні страви. Перед подачею страв та напоїв гостям переконайтеся, що вони відповідають фотографіям (зовнішній вигляд страви та подача: стейк-ніж, посуд і т. д.).
На першій сторінці меню має бути спеціальна пропозиція страв даного дня, потім перелік фірмових страв, потім список страв у порядку черговості їх подачі: від закусок до напоїв. Закуски та салати розташовуються в меню у відповідність до послідовності їх подачі для відвідувачів.
Меню пропонується у розкритому вигляді на першій сторінці зліва лівої рукою. Якщо за столом однією компанією сидять кілька людей, меню подається старшому їх. При зустрічі відвідувачів, прийомі замовлення та обслуговуванні офіціант повинен дотримуватись прийнятих правил етикету.