Для цього достатньо раз на день, бажано вранці, включити в раціон страву з сочевиці, краще рідку – юшку, суп. При виборі сочевиці зверніть увагу, що вона буває різних відтінків.Apr 13, 2018
Вітчизняні та зарубіжні дієтологи настійно рекомендують додавати сочевицю в раціон харчування кожної сім’ї. Адже ця рослина – лідер за кількістю рослинного білка, що міститься в ній. Завдяки цьому факту, сочевиця ідеально підходить для людей, які хочуть набрати м’язову масу, наприклад, для спортсменів.
Оптимальний варіант – готувати страви з сочевиці 2-3 рази на тиждень. І тоді корисні боби посядуть гідне місце в правильному харчуванні.
Якщо зловживати сочевицею, то, крім користі, вона може завдати і шкоди для здоров’я. У таких випадках можливе порушення травлення і розлад шлунка. До того ж сочевиця, як і інші бобові, посилює газоутворення. Тому вживати її потрібно в міру.