Млинці, безумовно, є однією з найпопулярніших страв на нашій кухні. Вони вирізняються своєю ніжністю і варіативністю, дозволяючи кожній людині підібрати для себе щось до душі. Один із найапетитніших варіантів начинки для млинців – це, звісно, ягідна начинка. Соковиті та солодкі ягоди не тільки додають млинцям неповторного смаку, а й збагачують їх поживними речовинами.
Щоб приготувати ягідну начинку для млинців, вам знадобляться свіжі та стиглі ягоди – полуниця, малина, чорниця, смородина, вишня або будь-яка інша ягода на ваш вибір. Потім ягоди слід промити і обсушити. Якщо ви віддаєте перевагу більш рідкій начинці, ягоди можна злегка розім’яти виделкою або пюреутворювачем. Якщо ж ви віддаєте перевагу більшій текстурі, то можна використовувати ягоди без попереднього розмелювання.
Після цього, додайте солодощі в начинку за смаком: цукор, мед або інші підсолоджувачі на ваш вибір. Щоб надати начинці більш насиченого смаку, можна додати кілька крапель лимонного соку або сік апельсина. Після того як всі інгредієнти змішані, начинка готова і її можна починати використовувати для начинки млинців.
Інгредієнти | Приготування |
---|---|
Свіжі ягоди (полуниця, малина, лохина тощо) |
|
Цукор за смаком |
Навіщо в тісто для млинців додають воду?
Мінералка рідко згадується в рецептах як обов’язковий інгредієнт для млинцевого тіста. Однак у багатьох випадках цю рідину варто використовувати під час приготування млинців. Адже завдяки такій добавці страва набуває апетитного зовнішнього вигляду.
Скільки олії додавати в тісто для млинців?
Інгредієнти
Молоко 2,6% ТМ “Рудь” | 1 л |
---|---|
Борошно | 500 г |
Рослинна олія | 2 ст. л. |
Цукор | 1,5 ст. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Якою має бути рідина для млинців?
Ключові компоненти тіста для класичних млинців – борошно, яйця, молоко, олія, цукор і сіль. Молоко підійде майже будь-яке, але краще використовувати пастеризоване коров’яче 3,2-4% жирності (продається зазвичай у пляшках), а не ультрапастеризоване (у пакетах).