Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає в концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 грамів цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 грамів на літр. Що ж стосується технології виготовлення, то вона практично ідентична в обох випадках.18 Jul 2017
Цукру в ньому міститься від 18 до 45%. Статистика досліджень підтверджує, що сухе вино корисніше за солодке і напівсолодке. Так, вчені з Бостонського університету спільно з римськими дослідниками дійшли висновку, що солодкі напої, зокрема алкогольні, призводять до утворення каменів у нирках.
Головна відмінність напівсухого від сухого вина полягає в концентрації цукру. Якщо процес бродіння виноградного соку проходить без втручання винороба, залишковий цукор зброджується повністю, і виходить сухе вино – у ньому цукру не більше 0,3% (до 4 грамів на літр, згідно з російськими стандартами).
Ферментація перетворює цукор на спирт. Тому є залежність: менше цукру, вищий вміст алкоголю. Саме з цієї причини сухі вина завжди міцніші за солодкі (за винятком кріплених). У сухих вміст алкоголю може варіюватися від 9 до 16%, а в напівсолодких – між 9 і 13%.