У чому різниця між глікемічним індексом та інсуліновим індексом?

Немає коментарів

Інсуліновий індекс (ІІ) раніше завжди прирівнювали до глікемічного (ГІ). Однак такі коефіцієнти є абсолютно різними. ІІ показує, скільки інсуліну виробляє підшлункова залоза при вживанні продукту чи напою. ГІ, своєю чергою, характеризує темп насичення крові глюкозою.1 Jun 2020

Інсуліновий індекс (ІІ) – показник інтенсивності стрибків цукру та інсуліну у крові. Іншими словами, він визначає швидкість продукування інсуліну у відповідь розщеплення вуглеводів. Усі вуглеводи, що надходять в організм поділяються на легкозасвоювані, або прості, та складні.

Існує три зразкові рівні значень інсулінового індексу: від 2 до 30 – низький: вівсянка, гречка, яйця від 31 до 80 – середній: яловичина, риба від 81 до 160 – високий: хліб, молоко, картопля, випічки, йогурти з наповнювачами

Інсуліновий індекс – Це значення, що показує швидкість виробництва організмом інсуліну після вживання препарату. Скорочено – ІІ. За стандарт і значення 100 взятий шматок білого хліба, калорійністю 240 ккал. Що менше значення ІІ, то менше інсуліну виробляється після їжі.

Пов'язані записи