Ягоди малини містять корисні вітаміни: В1, В2, В9, А, С, РР. Також ягоди малини багаті і мінеральними речовинами і мікроелементами: залізо, мідь, калій, магній, кобальт, кальцій, цинк.
Квітки малини володіють протизапальними, жарознижувальними, аналгетичними властивостями. Ягоди малини, завдяки антоціанам, надають антиоксидантну, антикарценогенну, антиангіогенну дію. при вживанні ягід малини зменшується концентрація холестерину у крові.
Малина неймовірно багата вітамінами та мікроелементами. У ній міститься велика кількість вітамінів групи, С, А, кремній, молібден, магній, марганець, кальцій, залізо, фосфор, натрій, хром, цинк. Крім того, у складі малини велика кількість антиоксидантів – флавоноїди, феноли, антоціани, каротиноїди.
Харчова цінність та хімічний склад "Малина".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітамін В5, пантотенова | 0.2 мг | 4% |
Вітамін В6, піридоксин | 0.07 мг | 3.5% |
Вітамін В9, фолати | 6 мкг | 1.5% |
Вітамін C, аскорбінова | 25 мг | 27.8% |