Продукт із наповнювачами як горішки, родзинки, можна зберігати до 3 місяців. Ці терміни стосуються не лише плиток, а й цукерок. Білий шоколад без добавок зберігається не більше ніж 30 днів. Білий із добавками до 12 місяців.Sep 25, 2020
Скільки зберігати відкриту шоколадку?
Зміст:
- 1 Скільки зберігати відкриту шоколадку?
- 2 Як довго можна тримати шоколад?
- 3 Чи можна зберігати шоколад у холодильнику?
- 4 Скільки зберігається кондитерський шоколад?
- 5 Чи можна їсти прострочений шоколад на місяць?
- 6 Як може зіпсуватись шоколад?
- 7 Що буде якщо з'їсти шоколад із терміном придатності, що минув?
Йдеться, зрозуміло, про заводську упаковку, розпакований шоколад зберігається недовго. Плитковий гіркий шоколад може мати термін придатності 12 місяців, молочний – 6-10 місяців, через молочні жири у складі він псується на повітрі, тому після розпаковування його краще з'їсти якнайшвидше.
Як довго можна тримати шоколад?
Шоколад без добавок можна зберігати до 12 місяців при кімнатній температурі, шоколад з добавками, ягодами та горіхами – до 6 місяців при кімнатній температурі. Виняток становлять шоколадні трюфелі, тому що в них більше вологи, їх термін зберігання не більше 50 днів за температури не вище +15 градусів.
Чи можна зберігати шоколад у холодильнику?
Згодом на поверхні може з'явитись білий наліт, який утворюється через конденсат. Причина цього висока вологість у холодильнику. Жодної шкоди від цього нальоту не буде, але зовнішній вигляд солодкого виробу, на жаль, постраждає. Тому краще в холодильник шоколад не зберігати.
Скільки зберігається кондитерський шоколад?
Тому навіть фірма Callebaut у калети з білого шоколаду додає соєвий лецитин. Відповідно, будь-яку кондитерську плитку можна спокійно зберігати 12-18 місяців.
Чи можна їсти прострочений шоколад на місяць?
Прострочений шоколад є тим винятком, коли вживання препарату після закінчення терміну придатності безпечно протягом шести місяців.Але це тільки за умови високої якості чорної чи молочної шоколаду (білий до цього списку не входить).
Як може зіпсуватись шоколад?
Якщо у шоколадки кислуватий або в'яжучий смак, значить, була порушена технологія виробництва, і такий продукт краще не вживати. Слабкий аромат какао, несвіжий запах, що лежав, салистий або прогорклий смак — говорять про те, що шоколадку неправильно зберігали. Від таких ласощів краще відмовитися.
Що буде якщо з'їсти шоколад із терміном придатності, що минув?
У випадках, коли умови зберігання були серйозно порушені, бувають винятки, та прострочений шоколад не рекомендується вживати: наявність неприємного запаху; присмак зіпсованої олії, плісняви, гіркоти.