За радянських часів для хліба було визначено такі стандарти – по 750 та 850 грамів. Після розпаду СРСР та приватизації хлібозаводів стандартну вагу формового хліба знизили до 600 грамів. — Наша пекарня випікає соціальний хліб та вагу одного буханця 420-450 грамів, – Каже директор ІП «Нугманова» Азамат Кабдиков.Jan 15, 2020
Були варіанти 500, 380 та 400 грамів. Хтось упевнений, що булка хліба має важити цілий кілограм. Насправді зараз звичайний білий хліб важить 400 грамів. А ось згідно з радянським ГОСТом така буханець мала важити 500 грамів.
ТрадиційнийДарницький» хліб має деяку кислинку. До його складу входить суміш з борошна житнього обдирного та пшеничного 1-го сорту, сіль та вода. За первісною технологією дріжджі відсутні, використовується лише рідка житня закваска. Згідно з ГОСТ 86-го року, буханець «Дарницького» важить 700 р.
Відповідно до ГОСТу 27844-88, батон Нарізний випускається масою 0,4 та 0,5 кг.