Існує гіпотеза, що організм людини незалежно від статі та маси тіла за прийом їжі може засвоювати близько 30-50 г білка.Feb 22, 2021
Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м’ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кеш’ю – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль і фісташки – до 22 г, арахіс – 23-26 г).
Дорослим, чий спосіб життя не особливо активний, радять щодня споживати приблизно 0,75 г білків на кілограм маси тіла. У середньому це 55 г для чоловіків і 45 г для жінок. Їх можна отримати з двох порцій (розміром у долоню) таких продуктів як м’ясо, риба, тофу, горіхи або бобові.
Норма білка на день для дорослої людини – не менше 0,8 г на 1 кг маси тіла. Ця цифра є загальноприйнятою згідно з рекомендованими дієтичними нормами (Dietary Reference Intakes) і підходить людям, які ведуть малорухливий спосіб життя.