Коли варите, наприклад, м'ясний суп, то на десять літрів супу додайте десь 2-3 грами аджиномото, і суп від цього стає смачнішим. Можна, звичайно, не додавати, але глутамат спрощує та здешевлює процес.14 жовт. 2016 р.
Дозволене дозування глутамату натрію при додаванні в їжу складає:
- для рідких продуктів – 0,3% від загальної маси
- для твердих продуктів – 1% від загальної маси
Глутамат натрію зазвичай додають у м'ясні страви, супи, соуси, тому він посилює "м'ясний смак".
Глутамінова кислота для організму є маркером білка: якщо в їжі є білок, тобто і ця амінокислота. Відповідно, смак умами – спосіб, яким організм знаходить багату білком їжу. Саме тому глутамат так приємний на смак, чим користується харчова промисловість.