Херес, або шеррі (ісп. Jerez, фр. Xérès, англ. Sherry, за назвою міста Херес-де-ла-Фронтера) біле кріплене вино, яке виробляється в Іспанії з різних сортів білого винограду.
Скільки градусів у шеррі?
Зміст:
Шеррі-бренді або хересний бренді (ісп. Brandy de Jerez) – традиційний іспанський міцний алкогольний напій міцністю від 36 до 45 градусів, що виробляється зі спирту та винних дистилятів, що витримуються понад 6 місяців у спеціальних дубових бочках з-під хересу.
Що таке сухе шеррі?
шеррі – Іспанське кріплене виноградне вино, залежно від вмісту цукру буває сухим, напівсухим та солодким.
Скільки витримують херес?
Важливо: витримка вина має бути не менше 2-х років, щоб можна було назвати це вино хересом. Також є обмеження і на кількість сусла, яку можна за кілька віджимів одержати зі 100 кілограмів винограду – це 70 літрів.
У чому особливість хересу?
Особливістю хересу є додавання гіпсу, що стимулює утворення ефірів винної кислоти; гіпс додається у виноград перед вичавлюванням, мезгу до бродіння або пізніше – у виноматеріал. Виноград збирають у вересні.
Чий напій бренді?
Хересний бренді (шеррі-бренді) Виробляють на півдні Іспанії. Один із найпопулярніших міцних напоїв в Іспанії (частка бренді в Іспанії становить 32%, причому 92% всього бренді – Хересний бренді). Грецька виноградна бренді – Метакса, виробляється з 1888 року і названий на ім'я засновника підприємства Спіроса Метакси.
Яка кількість цукру містить напівсолодкі тихі вина?
зміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки та в червоному: 3-8%, спирту 9-13%; солодкі відрізняються від десертних вин зменшеним на 8-10% кількістю цукру (максимально допустимий вміст – 20%).
Чий коньяк?
cognac) – міцний алкогольний напій (Різновид бренді), що виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.