Що у свинині не жирне?

Немає коментарів

Багато господинь, стикаючись із визначенням “нежирна свинина”, задаються питанням, яка це частина м’яса. Нежирна, або пісна, свинина – це та частина туші, в якій міститься найменша кількість жирів. До нежирної свинини належать лопатка, вирізка та філей.

Наприклад, свинина – доволі жирне м’ясо, як і баранина, проте свиняча вирізка містить мало жиру і по праву може вважатися дієтичним продуктом.

Причини заборони Також Коран забороняє їсти м’ясо тварин, яких закололи не заради Аллага. Звідси випливає ще одна причина, через яку для мусульман заборонено Ісламом вживати в їжу свинину: свиня – тварина нечиста, і вважалася вона такою споконвіку, задовго до появи Ісламу.

То чому свинину вважають брудним м’ясом, незважаючи на те, що ці тварини досить охайні? Тому що в продукті містяться паразити і шкідливі мікроорганізми, які спричиняють купу болячок, при цьому багато бактерій, які проживають у цьому м’ясі, не бояться навіть термічної обробки.

Пов'язані записи