Коли надто солодка випічка вже готова, ситуацію не зміниш. Тому пробуйте тісто ще до того, як поставте його у духовку. Якщо ви тільки замісили тісто і переборщили із цукром, додайте до нього трохи кислоти – сік лимона або лайма. Або ж якийсь кисломолочний продукт — сметану або несолодкий йогурт.
Занадто солодку страву можна врятувати, додавши кислі, гіркі чи пряні інгредієнти. А ось із сіллю краще не експериментувати, адже вона лише підкреслить надмірну насолоду. Кислий смак: лимонний чи лаймовий сік. Апельсиновий сік краще не брати, адже він тільки додасть солодощі.
Кислий: основним варіантом тут буде лимонний сік, хоча лайм також підійде. Апельсиновий сік тільки додасть більше солодощів, як і деякі оцти. Оцет із білого вина, оцет із червоного вина або яблучний оцет – це гарний вибір, але уникайте бальзамічного через властиву йому солодощі.
Не потрібно додавати у тісто цукру більше норми, оскільки млинці почнуть пригоряти. Краще подати до млинців джем, мед чи солодкий сироп.