Що робити якщо не пропекла паска?
Зміст:
Що робити, якщо паска не пропеклася Орієнтуйтеся на те, як тісто росте в духовці. Якщо виріб піднімається, відповідно і пропікається рівномірно. Якщо ж ні упевненості в тому, що паска добре пропеклася, перевірте готовність за допомогою, наприклад, зубочистки. Акуратно вставте її у виріб і вийміть.
Чому впав паска?
ТІСТО НЕ ПІДХОДИТЬ АБО ПАДАЄ У ДУХІВЦІ Місце, де підходить тісто, має бути тихим і віддаленим від вітру та протягу. Під час випікання намагайтеся не відчиняти дверцята духовки. Здобна випічка не любить, коли її «турбують», і при попаданні в духовку повітря пишне паска опадає.
Коли діставати паску з духовки?
Якщо паска зверху пригорає, його прикривають сухим папером. Готовий паска виймають із духовки, кладуть на бічну поверхню і зберігають у такому положенні, поки дно не охолоне. Готові паски можна покрити глазур'ю та прикрасити цукатами.
Як пропекти паску?
Випікайте паски при помірній температурі – 160–180 ⁰С, щоб вони встигли не тільки зарум'янитися, а й добре пропектися всередині.
Чи потрібно знімати паперову форму для паски?
Після випікання виріб може залишатися у цій формі, яка стане його упаковкою, яка допомагає надовго зберегти свіжість. Якщо знадобиться зняти форму, то це не складе труднощів, а зовнішній вигляд виробу зовсім не постраждає.
Скільки часу пекти паски в паперових формах?
Тісто для пасок виросло, можна пекти вироби. Паперові форми наповніть тестом на третину і поставте випікатися в духовку, що розігріта до 180 градусів. Такі паски випікаються 35-40 хвилин. Форми обсягом приблизно 400-500 грам.
Як зробити так, щоб паска не опала?
Щоб паска не опала, раджу в середину заповненої форми встромити дерев'яну паличку – так і пекти; як це працює, я не розумію, але факт, паски не опадають. Перші півгодини випікання духовку ні у жодному разі не можна відкривати. Хвилин за десять до готовності можна змастити гору пасок жовтком.