Хімічний склад ніг свинячих містить: холін, вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, Н і РР, а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, хлор та сірку, йод, хром, фтор, молібден, олово, кремній, кобальт, нікель, фосфор та натрій.
Вміст холестерину – 107,0 мг, трансжирів – 0,0 г.
Свинячі ніжки містять 23,16 г білка на 100 г продукту. За змістом білків серед усіх продуктів свинячі ніжки займають 153 місце.
Крубінс (ірл. Crúibíní, англ. Crubeens) (назва походить від ірландського слова crúb – копит) свинячі ніжки – традиційна ірландська страва.