Соєві боби містять удвічі більше білка, ніж свинина, утричі більше, ніж яйця, і в 12 разів більше, ніж молоко. Соя багата на вітаміни (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), мінерали (кальцій, фосфор, залізо, магній, калій і цинк), незамінні жирні кислоти омега-3 й омега-6 та фітонутрієнти.
Чи корисне соєве м’ясо, його калорійність і склад…. З цієї причини її слід обмежити у своєму раціоні таким категоріям людей:
- дітям і підліткам;
- жінкам під час вагітності або лактації;
- алергікам;
- пацієнтам із нирковою недостатністю (високий вміст протеїнів може провокувати загострення хвороби).
Відмінність соєвого м’яса від звичайного Соєве м’ясо багате на білок: зазвичай його вміст сягає 50-60% від усієї маси продукту, і це вдвічі більше, ніж у курячій грудці. Жирів у соєвому м’ясі всього 3-4% – для порівняння, у тій самій курячій грудці їх буде втричі більше.