Обидва цитруси славляться своїм високим вмістом вітаміну С. Однак у лаймі його набагато більше, приблизно у п’ять разів! Лимон містить велику кількість органічних кислот, пектинові речовини, каротин, вітаміни С, Е, РР, В. Лимон покращує травлення і збуджує апетит.Dec 20, 2017
Лайм не дуже популярний у Росії, найімовірніше, через те, що ми віддаємо перевагу іншому представнику кислих цитрусових – лимону. Багато в чому вони схожі, але водночас лайм коштує, як правило, дорожче за лимон – через це перевагу найчастіше віддають саме другому, настільки звичному російському оку.
Корисні властивості У лаймі міститься багато вітаміну C і A, а також вітамінів B групи. Серед мікроелементів цього фрукта можна відзначити калій, кальцій, фосфор, залізо. Високий вміст аскорбінової кислоти і калію, наділяють лайм властивістю зміцнювати кровоносні судини.
На відміну від лимона, плід лайма має більш округлу форму, тонку і гладку шкірку насичено-зеленого кольору. За розміром лайм також поступається лимону. М’якоть цього фрукта – соковита, має зеленуватий відтінок. Вона також ділиться на часточки, але при цьому практично не містить кісточок.