Прищипування кабачків Кабачки, кабачки-цукіні, патисони кущових і самозапильних сортів не потребують прищипування. Вони утворюють плоди на центральному стеблі. Забирають кабачкові зеленці при довжині плода 10-15 см. Збирання краще проводити 2 рази на тиждень.
Кабачки люблять органіку, тому для великого врожаю висаджують їх на теплих компостних грядках або в теплих лунках. При посадці на компостній купі (через бродіння всередині) земля, наче підігріта. В такому випадку кабачки зростатимуть, навіть якщо навколо ще не розтанув сніг.
Як наповнювач підійде трава, зірвана на грядці, але найкраще використовувати кропиву. Її необхідно посікти на дрібні шматочки, якими потрібно всипати дно лунки. Траву поверх присипають землею і перемішують. Після цього потрібно додати ще трави та близько одного літра компосту і знову все перемішати.