Надмірна кількість клітковини, тим більше в перестиглих плодах може вихувати розлад кишечника навіть у здорових людей. А для тих, хто має проблеми – тим більше. Протипоказано манго при індивідуальній непереносимості, загостренні панкреатиту та ниркових патологіях. Висновок один – все добре в міру.
У такому разі вживати його не можна щоб уникнути постійних алергічних реакцій. Також манго потрібно обмежувати всім, у кого спостерігається підвищений цукор у крові. Манго дуже солодкий фрукт і може викликати стрибки інсуліну, тому протипоказаний діабетикам.
При панкреатиті Не дозволяється використовувати в їжу сушений манго, так як у цих плодах після сушіння накопичується велика кількість вуглеводів, цукру та олії. При гострому перебігу захворювання продукт категорично заборонений, так як може спричинити сильну алергію.
У сушеного манго є та мінуси. Наприклад, висока калорійність. Якщо 100 г свіжого фрукту містять всього 60 ккал, то в сушеному їх уже всі 300 – у п'ять разів більше. Тому здоровій людині не варто з'їдати більше трьох-чотирьох шматочків у день.