Дошипун – це одна з найпопулярніших страв у японській кухні. Вона являє собою тонкі галушки, приготовані з рисового борошна і води. Дошипун можна використовувати як основу для різних супів, соусів або подавати їх окремо як гарнір.
Основними інгредієнтами для приготування дошипун є рисове борошно і вода. Рисове борошно має особливу консистенцію, завдяки якій дошипуни виходять дуже ніжними і м’якими. Вода служить для створення тіста, в яке потім помішується рисове борошно. Також для приготування дошипун можна додати сіль або інші спеції за смаком.
Приготування дошипун – досить простий процес. Спочатку необхідно змішати рисове борошно і воду в потрібній пропорції. Потім отримане тісто потрібно вимішати до однорідної консистенції. Готове тісто можна розкачати і нарізати на галушки або ж використовувати спеціальні форми для формування дошипун. Далі дошипуни потрібно зварити в киплячій воді до готовності.
Інгредієнт | Кількість |
---|---|
Борошно | 200 г |
Яйце | 1 шт |
Вода | 100 мл |
Сіль | за смаком |
Сир | 200 г |
Зелень | за смаком |
Сметана | за смаком |
Як правильно робити Дошиповку?
Дошиповка зимових шин – проводиться ремонтними шипами в отвори в протекторі шини, в яких до цього були шипи, що “вилетіли” в процесі експлуатації, зокрема заміною “сточеного” шипа на ремонтний шип розміру, відповідного до залишкової висоти протектора (не менше 7 мм).
Які шипи бувають на шинах?
Отже, зимові шини бувають двох типів: шиповані та нешиповані. Останні в побуті називають і по-іншому: “липучками” або фрикційними. Вони, своєю чергою, поділяються на моделі для м’якої європейської зими і “справжньої” зими.
Як підібрати шипи для шипування?
Розмір шипа має бути на 1 мм більшим, ніж глибина посадкового місця, наприклад 12-8-2Т мм за глибини 7 мм, щоб частина вставки височіла над поверхнею протектора. У разі неправильних вимірювань і некоректного підбору шип може бути надмірно втоплений або, навпаки, значно виступати назовні.