Справді, регулярне споживання білого хліба підвищує ризик розвитку цукрового діабету та ожиріння. Але це стосується людей, які ведуть малоактивний спосіб життя. Справа в тому, що білий хліб володіє дуже високим глікемічним індексом – тобто при його вживанні цукор у крові різко підвищується.
Якщо часто є батонЦе може призвести до ожиріння та розвитку діабету. Білий хліб готують із очищеного пшеничного борошна. Зовні випічка виглядає привабливою, пишною, але користі у ній мало. Через мізерний склад хліба виробники стали збагачувати його вітамінами.
Білий хліб – це не повільні вуглеводи, швидше за це швидкозасвоюваний цукор з високим глікемічним індексом, який викликає сплеск інсуліну та гіпоглікемії. Глікемічний індекс вказує вплив їжі на рівень глюкози у крові протягом двох годин після його прийому.
У батоні містяться життєво необхідні організму людини елементи: крохмаль, клітковина, вуглеводи, білки, жири. У них є вітаміни, мінерали та мікроелементи (залізо, калій, магній та інші). Помірне вживання хлібобулочних виробів із пшеничного борошна приносить лише користь.