Чим небезпечний барвник е102?

Немає коментарів

Приводить до кропив'янки, алергічного риніту, астми, порушення зору та безсоння. Може бути канцерогенним мутагеном. Використання тартразину заборонено в Австрії, Фінляндії та Норвегії. Вважається, що барвник Е102 може спричинити проблеми з розумовим розвитком у дітей.

Тартразин – органічна сполука, синтетичний азобарвник з хімічною формулою C16H9N4Na3O9S2, використовується як харчовий барвник, входить у зведення харчових стандартів Кодекс Аліментаріус під кодом E102.

Найчастіше добавка Е102 (тартразин) зустрічається в кондитерських виробах та напоях жовтих кольорів усіх відтінків: цукерки, торти, газовані напої. Також, найчастіше, барвник Е102 можна зустріти в консервованих овочах та фруктах, гірчиці, супах, йогуртах.

Але є і нешкідливі, і навіть корисніЕ». Наприклад, добавка Е-163 (барвник) – лише антоціан з виноградної шкірки. Е-338 (антиокислювач) та Е-450 (стабілізатор) – невинні фосфати, які необхідні для наших кісток. А ось ще інформація до роздумів – натуральний барвник E-120 (кармін).

Пов'язані записи