Нагріваючись, пластик починає виділяти токсичні речовини, які можуть потрапити у продукти.. Краще користуватися для розігрівання їжі в мікрохвильовій печі скляним або керамічним посудом, без покриттів золотими або срібними візерунками.06 Jan 2022
Є кілька причин, з яких люди можуть побоюватися використовувати мікрохвильовку і розігрівати у ній їжу. Це зниження харчової цінності їжі, можливість появи різних хімічних речовин у їжі, вплив НВЧ-випромінювання на молекулярну структуру продукту.
Вчені з'ясували, що приготування їжі в мікрохвильовий печі впливає хімічний склад їжі. У свою чергу це може призвести до збоїв у роботі лімфатичної системи, порушення її захисних функцій від злоякісних пухлин та зростання кількості ракових клітин у крові.
Дієтолог підкреслила, що нагрівання в мікрохвильовій печі призводить до того, що багато хто продукти не тільки втрачають корисні властивості, а й виділяють отруту. Наприклад, вітамін С при нагріванні руйнується. Тому не варто готувати в мікрохвильовій печі ягоди та фрукти.