Молоко знижує антиоксидантні властивості кави. При чому додаючи молоко, активність антиоксидантів знижується пропорційно до його кількості. Це з білком під назвою казеїн, який пов'язує ці речовини і виводить з організму [4].
Чому не рекомендують пити каву з молоком?
З кавою кальцій із молока засвоюється гірше Казеїн молока – це теж білок, схильний до дії танінів. Танини кави пов'язують казеїн, в результаті кальцій, який є головним внеском молочних продуктів до нашого раціону, всмоктується гірше.
Чи можна пити каву з молоком щодня?
Щоб кава з молоком принесла організму користь, його необхідно вживати невеликими порціями кілька разів на день. Ідеально, якщо температура готового напою вбирається у 70°C. Цікаво, що індивідуальна норма споживання кави у кожної людини своя, фахівці радять пити улюблений напій 2-4 рази на день.