Багаті вітамінами: В1, В2, В12, С, А, Е, РР та мікроелементами: магнієм, фосфором, калієм, залізом, натрієм. Вживання молок є профілактикою серцево-судинних захворювань. Молоки риб'ячі корисні до роботи головного мозку. Нормалізують рівень холестерину у крові.
Як часто можна їсти молоко?
Молоки – відмінний харчовий продукт, яким часто незаслужено нехтують, незважаючи на поживну цінність, за багатьма показниками порівнянну з м'ясом лососевим, лише недорогий і доступніший. Його потрібно сміливо включати в щотижневий раціон і спостерігати сприятливий вплив на організм.
Навіщо їдять молоко?
Молоки містять повноцінні тваринні білки і тому дуже поживні. З молок осетрових, лососьових та інших риб одержують білки (протаміни), які в комплексі з рядом лікарських речовин продовжують дію цих речовин, а також використовуються як антидот при передозуванні гепарину.