Чим корисний горох у банках?

Немає коментарів

Крім великої кількості добре збалансованого за складом білка і вуглеводів, що легко засвоюються, консервований горошок містить багато калію, фосфору, заліза, а також вітаміни. Він багатий на вітамін В1, який зміцнює нервову систему.

Газоутворення викликається підвищеною концентрацією клітковини та цукрів. Не рекомендовано часто і багато їсти гороху годуючим жінкам, людям старшої вікової категорії та хворим на подагру. У продукті підвищено вміст пуринів, що підвищують рівень сечової кислоти, що спричиняє розвиток суглобових захворювань.

У свіжому вигляді продукт заборонено. Ускладнення він може викликати при гастриті та виразкових утвореннях. Протипоказаний зелений горошок при гострому прояві будь-яких захворювань шлунково-кишкового тракту, а також при проблемах з кров'ю.

Консервований горошок використовують як самостійний гарнір, який можна, можливо розігріти або вживати холодним, його додають у традиційні салати олів'є, столичний та вінегрет, закуски та овочеві рагу.

Пов'язані записи