Баранина містить вітаміни групи В, солі калію, кальцію, натрію, магнію, фосфору, фтору, хрому, цинку, йоду, сірки, хлору, а також кобальт, нікель, молібден, марганець. Калорійність баранячого м'яса невисока – 203 калорії на 100 (перша категорія м'яса) та 165 калорій у 100 г м'яса другої категорії.
Чим корисна шурпа?
Користь овочів, які в якості інгредієнта входять до цієї страви, незаперечна. Вони багаті антиоксидантами та каротиноїдами (морква). На додачу слід зазначити, що користь цієї страви завжди можна координувати та контролювати.
Яку частину баранини краще брати на шурпу?
Голяшка та рулька – є нижньою частиною задньої та передньої ноги барана. Прекрасно підходять для приготування жирних холодців, досить наваристих супів і шурпу, шулюм та інше.