Деякі дієтологи рекомендують варити овочі у шкірці, а потім уже очищати їх, тому вибирайте самі спосіб приготування. Якщо вам таки довелося варити овочі у каструльці, використовуйте емальований посуд, додайте менше води та опускайте овочі у киплячу воду.
Перший прикорм, як правило, овочевий та монокомпонентний. Він вводиться під час обіду, після чого малюка потрібно догодувати молоком. Починати можна з кабачка або цукіні, потім додавати цвітну капусту, броколі, і в останню чергу гарбуз та моркву.
Плоди будуть готові через 15-20 хвилин. Злегка остудіть їх і подрібніть блендером або протріть через сито, досягаючи однорідної консистенції. 6-8-місячній дитині можна натирати овочі на дрібній, а 8-9-місячному – на великій тертці.