Інший спосіб зберігання фруктів – це швидке заморожування в морозильній камері: властивості плодів цідонії при заморожуванні не змінюються. Але пам'ятайте, заморозка повинна відбуватися за низьких температур порядку -50°C. Найзручніше плоди цідонії нарізати тонкими скибочками або пропустити через м'ясорубку.Sep 21, 2018
Гарбуз слід зберігати у морозильній камері не більше ніж 12 місяців. Температура має бути не вище -18°С (нижче – можна, можливо). Повторно заморожувати не варто. Попередньо розморожувати гарбуз зовсім не обов'язково, проте час теплової обробки страви може трохи збільшитись.
В більшості випадків айву заморожують, попередньо підготувавши. В залежності від того, як ви збираєтеся потім використовувати заморожену айву, Заготуйте її у вигляді стружки, часточок у цукровому сиропі або пюре.
Температура зберігання повинна бути від нуля до двох градусів, вологість повітря – 80% та обов'язково зберігання у темному місці. Зрозуміло, що плоди періодично перевіряють протягом усього періоду зберігання. Різні види айви можуть зберігати свіжість до 120 днів.