Раніше вважалося, що в дієтичному харчуванні вживання картоплі є неприпустимим. Це не так! Картопля – низькокалорійний продукт. А молода картопля містить приблизно на 10-30% менше калорій, ніж звичайна.Mar 31, 2011
Чи можна їсти молоду картоплю на дієті?
Зміст:
Пояснює дієтолог Тетяна Годард Калорійність молодих бульб до 30% нижча, ніж зрілих, а корисних властивостей значно більше. Якщо його правильно готувати і їсти, то на картоплі можна, можливо не тільки насититися вітамінами, а й схуднути. Багато хто любить картоплю, але ті, хто стежить за фігурою, знають, що їсти її варто не часто.
В якому вигляді можна їсти картоплю на дієті?
Найкориснішими та низькокалорійними стравами, дозволеними при дієті та пп, вважаються картопля, зварена в мундирі та запечена у шкірці. Саме шкірка зберігає всі корисні речовини при термічної обробки. Безневинна на пп також і звичайна відварна картопля.
Чим корисна молода картопля?
Рання картопля містить вітамін С, вітаміни групи В, а також калій, фосфор та залізо. Калій важливий для роботи серця, знімає набряки та виводить зайву воду з організму. Молода картопля сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту, стимулює роботу мозку, нормалізує обмін речовин та підвищує настрій.
Чи можна на дієті їсти печену картоплю?
Якщо правильно готувати картоплю, вона не зашкодить фігурі. І якщо ти любиш картопля, не варто від нього відмовлятися. Для дієтичного харчування картопля, заправляючи його нежирною сметаною і запікайте його в духовці.
Скільки калорій у відвареній молодій картоплі?
Калорійність молодої картоплі становить 61 ккал на 100 г продукту.
Як їсти картоплю і не товстіти?
Для дієтичного харчування картопля, заправляючи його нежирною сметаною і запікайте його в духовці. Такі методи обробки зберігають усі корисні речовини продукту, а також дозволяють насолодитися улюбленою стравою. Дієтологи радять їсти картоплю з овочами, не з'єднуючи її з м'ясом, не заправляючи майонезом чи кетчупом.
В якому вигляді краще їсти картоплю?
А. С.: Картопля дійсно багата на такий важливий мікроелемент, як калій: у 100 г міститься близько 500 мг калію, що становить близько 1/6 від добової потреби дорослої людини. Найбільше калію та мікроелементів міститься в шкірці. картоплітому картопля у мундирі корисніше за очищену.