Чому треба варити живих раків?

Немає коментарів

Рак, який незадовго до своєї смерті поживився трупиком водяного черв’яка або дрібної рибки, псується дуже швидко, оскільки в справу вступають бактерії в його травному тракті. Як наслідок, отруєння несвіжими раками може бути дуже серйозним і привести вас до лікарні.Nov 1, 2017

Основна причина того, що раків варять виключно живими – це їхнє швидке псування. Мертві раки практично не зберігаються і в цьому винне їхнє харчування. Наші річкові раки всеїдні. Основу їхнього раціону становить рослинна їжа, така як водяні рослини в літній період і опале листя восени та взимку.

Мертвими їх зварити звісно теж можна, але за умови, що вони свіжі, інакше можна отримати харчове отруєння, причому дуже таки серйозне. І ще одне зауваження – коли живого рака кидають в окріп, то він підтискає своє черевце в калачик. А якщо його варили мертвим, то черевце пряме.

Коли ви насаджуєте черв’ячка на гачок, йому не боляче. Коли ви кидаєте рака в киплячу воду, він не страждає. Нервова система не розвинена, на відміну від людини чи інших тварин, тому раку, комарику чи черв’ячку все одно”.

Пов'язані записи