Чому кров застигає?

Немає коментарів

Власне згортанням крові (гемокоагуляція, коагуляція, плазмовий гемостаз, вторинний гемостаз) називають складний біологічний процес утворення крові ниток білка фібрину, який полімеризується та утворює тромби, внаслідок чого кров втрачає плинність, набуваючи сирної консистенції.

(тромбофілія) Надмірне згортання (тромбофілія) виникає при надто легкому або надмірному утворенні згустків крові. Підсилювати згортання крові можуть як спадкові, і набуті захворювання. Утворення згустків призводить до набряку рук чи ніг.

Переплутали пробірки при паркані – перезабір. Кров у пробірці може погано перемішатися з антикоагулянтом та почати згортатися у потік. Іноді це видно на око. Можуть бути невеликі мікрозгустки, які побачить лише лаборант.

Давайте розберемося в частих причинах підвищеної згортання крові: · Надмірне споживання вуглеводів (солодкості, випічка, солодке газування). · Нестача ферментів та збої в роботі підшлункової залози. · Недостатній рівень рідини в організмі.

Пов'язані записи