Мокра бактеріальна гниль Захворювання активно розвивається в разі порушення умов зберігання (висока температура, вологість і погана вентиляція) і при закладці на зберігання пошкодженої картоплі. Саме через тріщинки та мікротравми бактерії проникають у бульбу, повільно руйнуючи її.
Оптимальні умови зберігання – хороша вентиляція, відсутність світла, вологість повітря в межах 80-90%, температура повітря не вища +2… +3°С.
– при сильному розвитку хвороби необхідно проводити хімічні обробки 1-відсотковою бордоською рідиною, хлорокисом міді. Можна також запропонувати препарат “Максим 025 FS т. к. с.”, який на 30-40% зменшує ураження бульб насіннєвої картоплі сухою та мокрою гниллю під час зберігання.