Того, хто розрізатиме весільний чак-чак, обирають батьки дружини. Традиційно цією людиною є дружина старшого брата або тітка нареченої (киз жинги). Перед розбиранням страви відбувається торг між рідними та гостями весілля.
Свекруха пригощає невістку медом та олією зі словами «Бал кебек татли бул, травень кебек елгир бул!» («Будь як мед солодкою, як олія податлива»). Після цього молодята входять до будинку, за ними іде щаслива у шлюбі жінка з подушкою в руках, яку ставлять поруч із нареченими.
Зустрічаючи молоду невістку, мати чоловіка стелила їй під ноги шубу чи м'яку подушку, зустрічаючи з добрими словами. У будинку, невістка мала повісити рушник, а тільки потім уже сісти за стіл і обов'язково скуштувати намащену олією та медом хлібний окраєць.
Калим (викуп). Відповідно до традицій татарського народу наречений обдаровує наречену та її родичів. Для каліму підійдуть гроші, прикраси, гарний посуд чи гарна постільна білизна. При цьому посаг нареченої може бути будь-яким – наприклад, розшитий вручну рушник або скатертина.