Зефір, приготовлений на агарі, буде більш щільним і пружним, а той, до якого додавали пектин, – більш ніжним та м'яким.8 Aug 2018
Навіщо потрібен пектин у Зефірі?
Зміст:
Яблучний пектин допомагає натуральній солодощі добре тримати форму, робить зефір легким та досить корисним.
Як правильно приймати пектин?
Пити розчин 2 рази на добу по одній чашці. Важливо споживати напій окремо від решти, щоб звести до мінімуму його вплив на засвоєння мікроелементів (і ліків, якщо Ви їх приймаєте). Вживаючи яблучний пектин, пийте більше води, щоб запобігти можливому дискомфорту в животі і газоутворенні.
Як використовувати пектин для джему?
Пектін додають у киплячу варенняПри цьому його обов'язково потрібно змішати з цукром (у пропорції 1:5), щоб він рівномірно розподілився в варення. Інакше пектин злипнеться в грудочки. Джем з пектин варять 3-4 хвилини.
Скільки пектину на 1 кг ягід?
Норми витрати пектину коливаються від 5 г до 15 г на 1 кг фруктів. Чим більше цукру і менше рідини, тим менше пектину потрібно додавати. Загальне правило: якщо цукор взято у співвідношенні 1 кг фруктів: 500 г цукру, то достатньо 4-5 г пектину.
Чим корисний пектин для організму?
Калорійність пектину становить 336 ккал на 100 г продукту. Пектін дуже важливий для стабілізації обміну речовин, він знижує вміст холестерину в організмі, покращує периферичний кровообіг, а також перистальтику кишківника.
Куди можна використати пектин?
Пектін розчинний у воді, добре згущує та желює. Саме завдяки желюючим властивостям пектин часто використовують у приготуванні джемів, желе, повидла, зефіру та мармеладу, пастили, морозива та ін.
Як приймати яблучний пектин у порошку?
Перед вживанням розведіть порошок сорбенту з водою та приймайте 2-3 рази на день перед їжею. Розлучений у воді пектин утворює гель, який м'яко обволікає стінки шлунка, захищаючи його від подразнення та знижує запальний процес.