Головне, що варто врахувати під час запікання яблук – їхній сорт . Яблука мають бути зеленими, з міцною шкіркою і твердою кислуватою, не надто солодкою м’якоттю. Серед таких сортів – Гренні Сміт, макінтош, ранет, антонівка. Такі яблука гідні стати запеченими!
Які яблука кращі для шарлотки Вважається, що для випічки, включно з усіма улюбленою шарлоткою, можна брати будь-які яблука. Однак найсмачнішими виходять пироги з яблуками кислуватих сортів, які добре зберігають форму під час запікання, таких, як “Антонівка”, “Семеренко”, “Джонатан”, “Ренет”, “Джонаголд” тощо.
Соковиті яблука середнього розміру “Симиренко”, “Гренні Сміт”, “Муцу” – це популярні сорти кислих яблук. Вони мають яскраво виражений зелений колір і також підійдуть для фрешу. Для любителів побалувати себе солоденьким підійде сорт “Голден”, який ще називають яблуко-груша.