Продезінфікуйте всі плоди спиртом і дайте просохнути. Кожен помідор загорніть у темний папір, щоб захистити його від світла. Покладіть всі плоди в один шар так, щоб вони не торкалися один одного. Накрити ящик зверху соломою і залишити для зберігання у приміщенні, що провітрюється, з температурою 8-10°С.
Найкраще скласти зелені помідори в одну коробку, а частково дозрілі помідори в іншу коробку, і обидві коробки помістити в темне місце. Бажано накрити коробки газетою, що дозволить помідорам не тільки швидше дозріти, а й зберегти свою свіжість довше.
Які помідори не потрібно зберігати в холодильнику Тепличні помідори після зберігання в холодильнику всередині бліднуть, а іноді жовтіють; м'якоть у них стає трохи зернистою. Високоякісні, сезонні, стиглі помідори, зібрані прямо з грядки, зберігаються в холодильнику набагато краще.
Оптимальна температура для зберігання томатів – +12…15℃. Верхня межа – +20℃. У умовах термін зберігання томату середньої зрілості складе 3-7 днів. Повністю встигли плоди довго зберігати не вийде у будь-якому випадку, бажано з'їсти їх або законсервувати протягом 1-2 днів.