Буузи – це головна традиційна бурятська страва. Готують її винятково на пару в спеціальних каструлях-пароварках, які називалися “позницями”, тому раніше ця страва називалася пози на пару, зараз частіше називають буузи.
Буузи готують на пару в спеціальних каструлях – “позницах”. Відмінною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тому правильно їсти буузи так: робите невеличкий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.
Заморожені буузи потрібно варити 25-30 хвилин. Усе залежить від розміру бууз, чи рубане в них м’ясо, чи фарш і чи потужна у вас пароварка. Якщо м’ясо рубане – то потрібно варити довше. Відповідно якщо буузи великі – то теж їх потрібно довше варити.