Лікувально-профілактичне харчування видається робітникам, керівникам, спеціалістам та іншим службовцям <*> з метою зміцнення їхнього здоров'я та попередження професійних захворювань. Видача лікувально-профілактичного харчування має проводитися у суворій відповідності до цих Правил.
Лікувально–профілактичне харчування не видається: у неробочі дні; у дні відпустки, крім наданих жінкам відпусток у зв'язку з вагітністю та пологами, по догляду за дитиною віком до півтора року; у дні службових відряджень; у дні навчання з відривом від виробництва; у дні виконання робіт на ділянках, де безкоштовна видача …
Харчування видається перед початком роботи у вигляді гарячих сніданків або спеціалізованих вахтових раціонів (в окремих випадках – в обідню перерву) (п. 7 Правил безкоштовної) видачі лікувально–профілактичного харчування, Затв. Наказом МОЗсоцрозвитку від 16.02.2009 N 46н).
Але працівникам, які виконують у умовах підвищеного тиску навколишнього водного, повітряного та газового середовищ, живлення видаватиметься незалежно від тривалості перебування у таких умовах.